Samsung dün itibariyle yeni telefonu Galaxy S5′i tanıttı ve bu günden itibaren de telefonun 11 Nisan’da satışa sunulması beklenmeye başladı. Bu günden itibaren ön siparişlerin açıldığını ve kuyruklar olmasa da belli bir kesimin talep edeceği su götürmez bir gerçek.

Ülkemizde Samsung Güney kore’li bir üretici olmasından dolayı oldukça sevilen ve bir o kadar güvenilen bir marka. Galaxy serisi telefonlar ile büyük bir mobil başarı yakalayan Samsung her yeni Galaxy “amiral gemisi” ile Android ekosistemine yön veren de bir firma oldu son yıllarda. Galaxy S5′in tanıtılmasıyla birlikte özellikle çevremden ve siz değerli okuyucularımızdan “iPhone 5S mi alalım Galaxy S5′i bekleyelim mi” gibi sorular almaktayım. Bu soruların cevaplanması adına öncelikle iphonehacks sitesinin yapmış olduğu özellik listestlerine bir göz atalım isterseniz.

iphone 5s galaxy s5 techspecs 467x1024 iPhone 5S ve Galaxy S5 Kıyaslaması [ön karşılaştırma]

Bu özelliklere bakıldığında iPhone 5S’in özellik bakımından Galaxy S5′in oldukça gerisinde kaldığını görüyoruz. Burada kıyaslama yapmak için aslında iPhone 6′ya ihtiyaç var ama Apple iPhone 6′yı en erken Haziran ayında tanıtacak. 2 farklı iPhone 6 tasarlayan Apple bu bağlamda phablet kategorisinde de bir iPhone çıkartarak Android dünyasından müşteri çalmaya çalışacak. Öncelikle 1280x720p HD ekrana sahip 4,7 inçilik bir model ve 5,7 inçlik 1920x108p Full HD bir telefon hazırlandığı Aplle tedarikçilerinden öğrenilen bilgiler arasında.

iPhone 5S mi yoksa Galaxy S5 mi sorusuna ben iPhone 6′yı bekleyin diye öneriyorum. Samsung’un telefonu kaça satacağı tam olarak bilinmese de yurtdışından gelene bazırakamlara göre telefonun 580 ile 620 dolar aralığında olacağı bildiriliyor. Bu rakamlara göre de Galaxy S5′in ülkemizde 1800 TL bandından satılacağını öngörüyorum. iPhone 6′nın çıkmasıyla birlikte Galaxy S5′te de bir indirim söz konusu olabilir ve telefon dahada alınabilir olacaktır. Samsung’un şu anda mağazalarında 2100 TL’ye Note 3 sattığını ve bunun da piyasa değerini düşündüğümüzde Galaxy S5′in 1800 TL’lik satış tahmini oldukça tutarlı gözükmekte. Apple’ın ise iPhone 6′da ki satış stratejisi oldukça önem kazanacak. Aşağıdaki videoda Galaxy S5 ve iPhone 5S’in karşılaştırmasını izleyebilirsiniz.

Leave a comment